Band Protocol ontkent elke rol in de mysterieuze oorsprong van SushiSwap

Band Protocol kan de hosting delen met SushiSwap, maar honderden anderen ook.

Na het plotselinge vertrek van de anonieme oprichter van SushiSwap zijn veel gebruikers gaan speculeren over de identiteit van deze controversiële figuur.

Terwijl sommigen zich richtten op de huidige beheerder van het project Sam Bankman-Fried, de CEO van FTX, zagen anderen Band Protocol’s chief technology officer, Sorawit Suriyakarn, als de persoon achter dit project.

Het aangehaalde bewijs betrof voornamelijk het Sushiswap.org-domein, dat aantoonbaar gehost wordt op hetzelfde IP-adres als de website van Band Protocol.

In een e-mailgesprek met Cointelegraph zei de CEO van Band Soravis Srinawakoon dat dit bewijs misleidend is en weerlegde hij alle beschuldigingen dat het project achter SushiSwap zit.

Hij gaf wel toe dat Suriyakarn door Chef Nomi werd benaderd voor een code review. Suriyakarn verstrekte zulk een overzicht ,,om ervoor te zorgen geen gebruikersfondsen zullen worden verloren,” aangezien BAND één van de penningen was die konden worden gebruikt om SUSHI te kweken. “We wilden natuurlijk zo’n idee steunen omdat het direct ten goede kon komen aan BAND-houders en Sushiswap was niet het enige project dat we zoiets hebben gedaan,” voegde Srinawakoon eraan toe.

Hij legde verder uit dat de IP-adressen inderdaad hetzelfde zijn, omdat beide websites worden gehost op Render – een hostingdienst die “steeds populairder wordt”. Het is waar dat veel andere, volledig ongerelateerde websites zich ook op hetzelfde adres bevinden, wat het idee lijkt te versterken dat dit gewoon toeval is.

Andere veronderstelde ³”bewijs³” omvatte overeenkomsten in de frontend code, die wijzen op soortgelijke namen voor sommige stijlbestanden die een gemeenschappelijk schema van ³”main-chunk.css³” delen.

Srinawakoon zei dat dit gewoon het resultaat is van het gebruik van het React-raamwerk, een zeer populair frontend ontwikkelingsprogramma. Hij stelde dat soortgelijke naamgevingsschema’s in elke React-app kunnen worden gevonden.

Tot slot wezen sommigen erop dat het SSL-certificaat voor beide websites werd uitgegeven door dezelfde autoriteit, Let’s Encrypt. Dit is wederom gebruikelijk, waarbij Cointelegraph zelf gebruik maakt van dezelfde provider. Srinawakoon concludeerde:

“Ik hoop dat dit enkele misvattingen wegneemt van sommige mensen die Band proberen te associëren met Sushiswap. Zoals gezegd in onze officiële reactie, hebben we hen in het begin misschien wel geholpen, maar we zijn niet de schepper van Sushiswap en hebben ook geen belang bij hen”.

De identiteit van de oprichter van Sushiswap blijft onbekend, en de beschuldigingen die tot nu toe zijn geuit lijken niet overtuigend te zijn. Ondertussen lijkt het project geleidelijk over te gaan naar een nieuw, door de gemeenschap geleid eigendomsmodel.