Donald Trump önskade att “gå efter” Bitcoin, säger John Bolton i sin bok

I sin ännu inte publicerade bok säger den före detta nationella säkerhetsrådgivaren John Bolton att Donald Trump har en mycket negativ inställning till Bitcoin redan ganska länge.

John Bolton har sagt i sin bok att USA: s president Donald Trump instruerade finansministeriet att “gå efter” Bitcoin. Detta kommer eftersom presidenten var motsatt mot cryptocurrency och crypto-utrymmet vid denna tid förra året.

Boken med titeln “The Room Where it hände” är ännu inte träffade bokhyllor. USA: s justitieministeri gör allt för att hindra den från att komma ut. Bolton anger i boken att president Trump inte var en främling för Bitcoin.

Donald Trump hatar Bitcoin

USA: s papper som Washington-granskaren har fått utdragav boken. Enligt uppsatsen kom citatet från en konversation i maj 2018. I en spänd diskussion medSteven Mnuchin, Trump sade påstås finansministeriet:

“Gå efter Bitcoin [för bedrägeri].”

Mnuchin svarade sedan:

“Om du inte vill ha mig på handel, bra, kommer ditt ekonomiska team att utföra vad du vill.”

Detta före president Trumps twittring mot Bitcoin. Vid den tiden hade cryptocurrency-bubblan 2017 upphört och nedfallet var överallt. Sammanfattningsvis hade samtalet med finansministeriet Mnuchin att göra med handelskriget mellan USA och Kina.

Även om dessa kommentarer inträffade under 2018, gjordes inget mycket med regleringen av cryptocurrencies fram till 2019. 2019 Steven Münin berättade Bloomberg :

”Vi tittar på alla kryptotillgångar. Vi kommer att se till att vi har ett enhetligt tillvägagångssätt och jag antar att det kommer att finnas fler förordningar som kommer ut från alla dessa byråer. ”

Det verkade ha nått sin höjdpunkt när München på uppdrag av Financial Crimes Enforcement Network (FinCen) sa att det skulle finnas ”betydande nya krav” för leverantörer av cryptocurrency-tjänster.

Detta kommer som USA, Treasury har angett att de vill ha framsteg när det gäller teknik. det sade också att det inte vill att digitala tillgångar ska vara moderna “gamla schweiziska hemliga numret bankkonton.”

US Treasury har inte börjat spåra digitala tillgångar i stor skala

Medan denna möjlighet finns, har statskassan inte angett användning av några verktyg (ännu) för att spåra sådana transaktioner. Den enda uppsättningen bestämmelser för gränsöverskridande spårning är de som har införts av Financial Action Taskforce (FATF).

FATF förra året berättade för medlemsländerna att genomföra ”reseregeln”. Enligt regeln måste virtuella tillgångsleverantörer (VASP: er) nu hålla register över både avsändare och mottagare av digitala tillgångar.

Detta är inriktat på ytterligare reglering av cryptocurrency-tillgångar i global skala. Även om det har sina fördelar, är integritetsproblem fortfarande en fråga. Med ett alltmer polariserat samhälle fruktar många invånare i USA regeringens ingripande i deras ekonomi. En annan anmärkning är olaglig övervakning av transaktioner.

Det är här digitala tillgångar spelar in. På grund av tekniken som stöder dem är digitala tillgångar säkra. De är också oberoende av politiska krafter. Det är denna lockelse som har drivit många till dem.

Medan den amerikanska presidenten befinner sig i ett valår är Bitcoin (BTC) priserna neutrala för händelserna som äger rum i Amerika. Detta kan vara ett annat plus för kryptoutrymmet och ytterligare en utmaning för den amerikanska presidenten.