Här är den större trenden som kommer att fortsätta att fortsätta på marknaderna

Så länge bitcoin håller över $ 11 500 är tjurar bra. Även om många mer skarpa nackdelar med flera tillgångar sett igår skulle komma, borde den större trenden vara kvar.

Igår sjönk bitcoinpriset med 6,6% när det sjönk till 11 150 $. Idag sjönk priserna ännu längre bara för att återgå till $ 11 500.

Denis Vinokourov från Beqaunt sa

“Avkopplingen av hausseartad positionering framgick tydligt i alternativen skev, men korrigeringen var i stor utsträckning begränsad till framkant av kurvan, medan back-enden höll sig i stort sett stabilt, vilket stödjer synen på vinstflöde.”

Tills priset bryter under $ 10 500, är ​​tjurar inte i någon fara på kort sikt. De behöver bara “återkräva 11 500 $ pris för att fortsätta gå upp till dagligt högt till $ 11 900. Återkrav 11 900 dollar dagligen och vi går upp till 12 500 $ +, säger handlaren Josh Rager.

Men som vi rapporterade , var den digitala tillgången inte ensam i denna korrigering eftersom spotpriset på guld har sjunkit mer än 7% sedan igår och gått så lågt som 1 862 $. Den gula metallen är tillbaka till cirka 1 934 dollar. Sentiment ytterligare påpeka hur ädelmetaller drog tillbaka mer än den digitala tillgången noteras ,

”Guld fortsätter att se ut som en legitim ledande BTC-indikator under dessa osäkra tider. Det verkar finnas ett fortsatt samtidigt intresse i dessa två icke-fiatbutiker av värde, ”

Denna kraftiga återförsäljning av flera tillgångar var resultatet av obligationsräntorna som växte – avkastningen på 10-åriga statskassor hoppade till 0,673%, upp från 0,51 tidigare denna månad, senast sett över en månad tillbaka.

Liksom den korrigering som ses igår, skulle vi se många fler på vägen som till och med kan sträcka sig i veckor eller månader, “men trenden borde vara kvar”, säger handlaren och ekonomen Alex Kruger .

”Den större trenden kvarstår: fortsatt stimulans att hålla reala räntor negativa och pressa alla ut riskkurvan. Detta är en långsiktig trend, sade han .

På vägen till New Highs är det!

Marknaderna har haft en euforisk tid före denna korrigering. Till och med aktiemarknaden påverkades av detta, som bara låg 0,17% från sin högsta tid när S&P 500 tog ett fall på 1,4%. Idag har det igen öppnats högre.

Mitt i detta arbetar teknikföretag med att locka detaljinvesterare som efter Apple; nu har Tesla meddelat en aktiesplit. Mati Greenspan skrev i sitt dagliga nyhetsbrev Quantum Economics ,

”Det verkar som om vi är mitt i en ganska skarp återförsäljning av flera tillgångar. Ädelmetaller, de högsta tekniska aktierna och till och med kryptomarknaden är nere i dag. ”

Även om analytikern hade förväntat sig att detta skulle hända, förutsåg han en rally i USD, men “valutamarknaden förblir lika spännande som någonsin under denna massiva rörelse.” Som sådan kan “denna dynamik göra det mycket svårt att förutsäga vad som kommer att hända, särskilt på kort sikt”, sade han.

Den största digitala tillgången kunde avvärja de djupare förlusterna, men ändå är den inte lovande eftersom Charlie Morris från ByteTree sa ,

”Jag är besviken över Bitcoin prisåtgärder idag. Ned mindre än guld och silver, vilket är bra. Men svarar negativt på obligationsräntespik. ”

“Mitt stora hopp var att det hade” värde “-uppgifter. Visste du att 95% av BTCs vinst hittills sammanföll med en stigande obligationsränta? ”

Men han noterade i sitt företags blogg att det som inte många inte inser är att världens ledande cryptocurrency faktiskt “snabbt kryper” tillbaka till hela 20 000 dollar.